18/6/2022

Taller rafafia collita 2022

Segona edició del taller d'elaboració artesanal de ratafia

La ratafia és una beguda molt arrelada a les comarques gironines. Pobles molt a prop de Salt, com Santa Coloma i Besalú, fan fires i tallers entorn d’aquesta beguda tan tradicional del nostre país.

No cal sortir de Salt,… ni del barri; podem donar fé que molts veïns de La Massana en fan, n’han fet alguna vegada o coneixen algú molt proper que en fa. També és molt satisfactori saber que,  encara avui, es segueixen les receptes que han passat de generació en  generació. Ha sigut molt agradable per l’Associació saber que tenim tants ratafiaires al nostre barri!

També és sabut que hi ha moltes maneres de fer ratafia; hi ha mil receptes i centenars de trucs per fer-la més dolça, més pujada de tó, més aromàtica, … El fet és que la ratafia és un beguda que al ser tant fàcil de preparar, la pots elaborar al teu gust i, si vols, la pots fer diferent cada any. Si tens les herbes necessàries, és un producte molt personalitzable!

La ratafia és un licor dolç que s’elabora a partir de la maceració de varis fruits, herbes i espècies sobre una base de, en el nostre cas, anissette. És una beguda que ara es pren a les sobretaules però és interessant també conèixer que, en el seu origen, va ser més aviat una beguda medicinal.

Motivats per tot el significat que envolta la ratafia, la Associació de Veïns organitza cada any un taller per elaborar-la.

Segueix-nos a les xarxes per saber les noves convocatòries del taller.